Kickoff!

 

Äntligen var det dags! Igår hade vi i Lilla kören kickoff för vårt nästa stora projekt “Pax Vobiscum” som kommer att framföras på Folkoperan i februari 2018. Vi har framfört en del av bitarna under våra konserter senaste åren men denna höst har vi börjat fokusera på verket som helhet.

Igår vid vår onsdagsrepetition i Franska kyrkan var vår regissör Lotta Lindqvist, koreograf Helena Lambert och producent Fredrik Malmgård närvarade när vi först framförde hela verket från början till slut och sedan skålade in projektet och klippte bandet.

 
 
IMG_2091.JPG
 
 
IMG_4987.JPG
 
 
IMG_2106.JPG
 
 
 
 

Lotta beskrev projektet som “ett experiment med musiken som guide”. Hon vill att vi tillsammans tar reda på vad verket Pax Vobiscum är. Mycket återstår men Lotta beskrev att detta första genomdrag innebar en hel del idéer och att projektet är en potentiell kioskvältare! Helena förklarade att vi i koreografin kommer att arbeta med kroppen, ett exempel var att “smälta som frityrolja”, att mejsla ut karaktärer och förstärka skeva drag. Kommentarer från kören inkluderade bland annat ett önskemål om en inte alltför svår koreografi då stycket sångmässigt är ganska krävande. Det råder delade meningar om verket i kören men de flesta håller med om att kören aldrig har sjungit något liknande…

Igår innebar startskottet för detta fantastiska projekt, vi hoppas att ni vill följa med oss på denna resa! Från och med nu kommer regelbundna uppdateringar om hur projektet fortskrider, missa inte dessa!

Mycket nöje (och lite ångest) hälsar samtliga inblandade i projektet genom Dokumentationsgruppen

 

 
Lilla Kören